Alienor Massenet är parfymör och delar med sig sina 7 bästa tips för dig som letar efter en ny doft!
 
1. HITTA DIN FÖRSTA DOFT
“När jag var 13 år besökte jag ett parfymeri i Monaco och föll omedelbart för en doft där med vanilj i fokus. Kombinationen var så intressant – fräscht och orientaliskt men samtidigt både sött och gnistrande.
 
Låt känslorna tala och följ din intuition när du ska hitta en ny doft. Det är viktigt att din doft matchar din personlighet!”
 
2. KÄNN DIG SJÄLV
“Många gånger dras vi till dofter som vi har en personlig koppling till. Det vardagliga livet, naturen, mat och smaker – ja, allt kan påverka din inställning till olika dofter. Jag älskar vanilj för dess komplexitet - det är naturlig, söt och ätbar!”
 
3. LITA PÅ DINA INSTINKTER
“Jag vet precis vad jag gillar och inte gillar! Och dras väldigt mycket till starka kreationer som kan balansera kryddiga och fräscha noter.”
 
4. LEKFULLT
“För mig utstrålar Wonderflower femininet, livlighet och glädje! Jag tog fram doften med en regnbågsfärgad ackord som är både lekfull och charmig. Det är en vibrerande doft som sprider glädje och frihet!”
 
5. PERFEKT APPLICERING
“Gabrielle Chanel brukade alltid säga: “En kvinna ska applicera sin parfym där hon vill bli kysst – pulspunkterna på kroppen; vristen, bakom öronen…”
 
6. DOFTA LÄNGRE
“Det finns olika tricks som kan få din parfym att dofta längre. Du kan spraya den på dina kläder, på en scarf eller blanda med din kroppslotion.”
 
7. FÖRVARA DIN DOFT
“En bra tumregel är att inte utsätta doften för någon värme; förvara den i en kylskåp eller ett kallt rum.”