Föreställ dig ett liv helt på dina egna villkor, att ha friheten att själv välja hur du ska spendera din tid och vilka projekt du ska jobba med. Låter det intressant? Tänkte väl det! Trots att det ibland kan vara ganska tufft att jobba för sig själv, så finns det flera fantastiska anledningar till att ta det klivet mot frihet och att bli sig egen chef.

1. JOBBA VAR DU VILL
Är du trött på att spendera dina dagar sittandes på ett kontor? Bra, det behöver du inte göra längre! När du jobbar för dig själv så är världen din arbetsplats. Du kan jobba från ditt köksbord, från ditt favoritcafé eller till och med från stranden. Vad du än föredrar.

2. SLIPP PENDLINGEN
Bilköer och rusningstrafik, förseningar eller inställda bussar och tåg, dåligt väder. Listan över varför pendling inte är någon favorit känns oändlig! Långa pendlingssträckor kan verkligen orsaka stress och kan till och med leda till ångest, frustration och depression. När du jobbar för dig själv och världen är ditt kontor så kommer pendlingen inte längre att vara ett problem.

3. DIN TID ÄR DIN
Du bestämmer exakt hur många timmar om dagen du vill jobba och du väljer själv när det är dags att ta ut semester. Du kommer inte längre behöva be om lov för att åka på en resa eller för att ta dig tid att kolla på ditt barns fotbollsmatch eller dansuppvisning. Du kan ägna mer tid åt familjen eller dina intressen, exempelvis börja med yoga, volontärarbete på en lokal organisation eller vad som helst som intresserar dig.

4. LÄR DIG NYA SAKER
Du har säkert redan några idéer kring vad du skulle vilja bli bättre på eller lära dig mer om? Du vill kanske studera ett nytt språk, lära dig bokföring eller gå en kurs i hur man bygger upp sitt eget personliga varumärke? Välj det du tror kan hjälpa dig och din business att växa. Kort och gott, du växer genom att utmana dig själv att prova på nya saker.

5. DU KAN GÖRA DET DU ÄLSKAR
Om du inte trivs med ditt jobb så kan det ha en negativ inverkan på ditt dagliga liv. När du jobbar för dig själv så kan du fokusera på vad som är viktigt för dig och det som får dig att må bra. Du väljer själv vilken väg du ska gå och fattar beslut som är bäst för dig. När du väl har tagit ett stadigt grepp om livet och blivit din egen chef kommer du att utveckla en större förståelse och uppskattning för vad som krävs för att göra dina drömmar till verklighet. När du är din egen chef är du själv i kontroll över ditt öde. Det du själv som bestämmer hur långt du vill gå och hur du ska nå dit. Vad säger du? Är det inte dags att ta det första steget mot att förändra ditt liv?